Intressanta förlag med fina omslag på Bokmässan

X-publishing1

Under en blixtvisit på bokmässan la jag märke till de här två förlagen extra mycket! Fina omslag, tycker jag. Elisabeth Grate Bokförlag ger ut franskspråkig litteratur i svensk översättning och har arbetat med vackra foton och bilder till sina omslag. Och också vågat sätta författarnamn och titel på ett konsekvent sätt. X Publishing (den undre bilden) har också ett intressant anslag. De har lyckats hitta ett eget formspråk trots att de använder olika formgivare. Har bland annat gett ut boken Skriv om och om igen som fick Augustpriset 2009. Den har jag haft liggande på mitt skrivbord och inspirerats av. Till exempel när jag skulle göra boken Barns rätt till staden. Gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *