Får jag presentera: My Kin

Det har varit lite tyst på den här sidan ett tag. Det beror på att jag har har provat att göra något som jag längtat efter länge – att göra något eget, utifrån egna bilder och idéer. När alla andra åkte till bokmässan tog jag ett djupt andetag och stängde sedan in mig en vecka på kontoret. Ur denna process kom en mängd bilder som bara hade väntat på att någon äntligen skulle släppa fram dem :). När jag väl kollat med familj, kompisar och kollegor att de dög något så när (tack till alla berörda!) började jag applicera dem på olika produkter. Det blev tygpåsar, kort, prints, mönster, muggar, block och brickor. Än så länge.

Den här delen av mitt företagande fick också ett namn, Kin. Namnet kommer av att jag inte kunde säga Caroline när jag var liten, istället blev det Kin. Det är också namnet på mitt första företag som jag fortfarande har kvar. Fast det var ju lite kort. Med hjälp av idésprutan Lisa Ising på kontoret blev det My Kin istället. Hon berättade också att det på engelska betyder ungefär detsamma som ”spouse”, dvs min släkt eller familj, vilket var nytt för mig. Men väldigt passande i sammanhanget. År 1737 startade bokbinderiet Bongs i Lund, i samma kvarter som jag har kontor nu. Till en början gick det ganska knaggligt och på grund av konkurrensen flyttade bröderna verksamheten till Kristianstad istället. Efter några hundra år gick det så småningom bättre och idag är det en europeisk förpackningskoncern. I detta familjeföretag arbetade tidigare sju generationer av mina släktingar, bland annat min morfar och mina föräldrar. Att ha med de tankarna känns lite extra tryggt nu, när jag provar mina vingar i en delvis ny färdriktning. Det är ok att börja försiktigt, men sedan ha tålamod och inte ge sig, så att säga.

Med Maria Gyllström Sjöviks (Khaki webbyrå) förnämliga hjälp finns nu en temporär webb, mykin.se. Där kan du se några av de bilder som jag arbetat med. De flesta bilderna är tagna i trakterna kring Juleboda, i östra Skåne, där jag bor på somrarna. Det är fältsippor, ekblad, stenar och tallar. Men också båtskrov, flaskor och gårdsträd. Det är natur och det är färg. Och rätt mycket svart. Webbplatsen kommer snart att utvidgas.

Tack vare Johan Lindblad (Görans bokhylla) kommer My Kin att vara med på Formex i januari. Det känns spännande och jag ska prova att ha med några olika produkter. Bland annat 48 kort i en liten ask, grattiskort att använda till presenter eller att sätta i blomsterbuketter. Motiven syns på här ovan och askarna syns underst i inlägget.

Men redan nu i december ges det möjlighet att titta på och handla bland annat askar med kort. Den 8 december bjuder vi på basar och cava på kontoret. Då kommer du också att kunna ta del av fina erbjudande från Kakao förlag, Ida Magntorns prints och böcker, Lisa Isings bok Trädgårdslegender, Maria Gyllström Sjöviks produkter från Bloomingville och Cecilia Holms presentkort från Vi Tre & trädgård. Varmt välkommen! Inbjudan är på väg :).

P.S. Om det är någon som undrar om Grafolin finns kvar, så är svaret ja. Jag har precis avslutat arbetet med STAD nr 15 och ska snart påbörja arbetet med en ny skrift för NSPH.
D.S.

fyra-askar-med-etiketter


2 Comments on “Får jag presentera: My Kin”

  1. Frida

    wow – men det är ju helt fantastisk och modigt. Tack för att du sprider hopp om mänskligheten.

    1. Caroline

      Tack snälla, bästa Frida. Priviligerad som har vänner och kollegor som du – som inspirerar och ger kraft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *