Nytt uppdrag! Ny stadsdel i Lund!

Nu är upphandlingen klar och Grafolin fick jobbet. Ett mycket välkommet uppdrag – att ta ansvar för den grafiska profilen för Lund NE/Brunnshög. Det är tio år sedan jag arbetade med ett liknande projekt för Bo01, i västra hamnen i Malmö. Otroligt kul få nytta av de erfarenheterna!

Det blir en helt ny stadsdel i Lund. Här ovan ser man en bild av hur området kan tänkas se ut om man tittar västerut (White). Till höger syns E22:an. Längst fram i bild är ESS och är Max Lab IV. Till vänster blir det bostäder, rekreationsområde, vatten, butiker, restauranger och caféer. Området binds ihop med centrala Lund via spårvagn och en trädförsedd allé. Jag håller också tummarna för att motorvägen som skär genom sträckningen grävs ner.

Då det nya området anläggs på prima åkerjord finns en stor omsorg att kompensera för detta. Över lag är klimat- och energikraven mycket högt ställda. Som exempel kan nämnas kompensation för bortfall av odlingsproduktion, gröna tak och väggar, cool islands och grön produktion av energi.

Det estetiska är icke att förglömma. En intressant arkitektur, gröna oaser och öppna dagvattendammar lägger grunden för att även sinnena får sitt.

http://www.sydsvenskan.se/lund/article1510069/Sa-ska-Lund-vaxa-med-50-000.html

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *