Grafolin arbetar med grafisk formgivning inom tryck och webb. Företaget grundades 1993 och består idag av Caroline Bjurman Holgersson, grafisk formgivare. Maria Gyllström Sjövik är nära lierad med Grafolin, som webbdesigner i Khaki webbyrå, på samma kontor.

Jag är van att inta både projektledarrollen och den kreativa utförarrollen. Vid behov utökar jag arbetsgruppen med exempelvis webbdesigner, skribenter, fotografer och illustratörer. Tänk gärna på oss som en liten organisation med stora resurser.

Inriktning

Jag arbetar sällan med renodlad konsumentreklam, utan riktar istället in mig på organisationer som behöver hjälp med att bygga upp sin bas. Det kan innebära allt från att ta fram en kommunikationsplan, en logotype och grafisk profil till webbplats och trycksaker. Jag formger och producerar också gärna tidningar, tidskrifter, kataloger och böcker.

Bland mina kunder finns såväl enmansföretag som universitet och kommunala förvaltningar. De senaste tio åren har uppdragen allt mer fokuserat på boende, landskapsarkitektur, arkitektur, kultur och interaktionen mellan människa och miljö.

Caroline Bjurman Holgersson, grafisk formgivare

Jag har arbetat i cirka tjugo år med grafisk form och trycksaksproduktion. Förutom att driva företaget Grafolin har jag bland annat också varit anställd på bomässan Bo01 samt på bokförlag och reklambyrå.

Jag har en fil kand i medie- och kommunikationsvetenskap, litteraturvetenskap, drama-teater-film och psykologi. Dessutom har jag vidareutbildat mig på Forsbergs skola i grafisk formgivning samt tagit kurser i: ”Magazine Production and Design” (Central Saint Martins), typografi (för Christer Hellmark) och designhistoria (vid Lunds universitet).

Jag har också varit mentor och coach och undervisat i grafisk form på Österlenskolan för konst och design samt på Designcentrum i Lund (LTH). Mellan hösten 2004 och hösten 2012 var H C Ericson min mentor.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *