Ett sätt att alstra god energi dessa bistra februaritider är att hämta/äta mat på Govinda. Maten är vacker, mättande och mycket varierad. Allt har sin egen smak, från det otroligt goda hembakade brödet, till soppan, till dressingen på salladen. Och så blir det ju inte sämre av det väldigt vänliga bemötandet från de som jobbar där! Annars glädjer jag mig … Läs mera
Qday, The Human Interface
Universitetsaulan är otroligt vacker. Taket är målat i fantastiska färger och hela rummet andas idéer, förväntan och nyfikenhet. Därför är det väldigt passande att förlägga Qday dit. En dag full av talare kring ämnet The Human Interface, ämnad att inspirera och väcka frågor. Ny teknik möter en människa som inte hunnit förändras i samma snabba takt. Vad händer när vi … Läs mera
Vattenrening med mikrobiologi
Ibland blir jag bara så glad! Vilka uppfinningar människor kommer på. Och vilken nytta man kan ha av dem! Vid flera tillfällen under hösten har jag träffat Stan Lazarek och lyssnat på hans forskning kring vattenrening. Han har sedan 20 år tillbaka forskat kring vattenrening med hjälp av mikrobiologi. Plantor som renar vatten utan några restprodukter, helt miljövänligt med andra … Läs mera
Inskolning på dagis och annat smått och gott
Så är vårt tredje barn inskolat på dagis. En fin tid att få med honom, hela tre veckor med bara ett barn (på fm i alla fall!). Vi har ganska nyligen flyttat och bytt dagis. Vi är mycket nöjda med vårt ”gamla” dagis (Barnens Hus i centrum), så det var med visst vemod i hjärtat som vi bytte. Men det … Läs mera